Youri Steverlynck

Youri Steverlynck is licentiaat in de rechten (KUL 1996) en trad in 1997 toe tot de balie van Antwerpen. Hij liep stage bij Lexeco, waar hij zijn eerste praktijkervaring met ondernemings- en administratief recht opdeed. Van 2002 tot 2008 bekleedde hij verschillende directiefuncties in Belgische bedrijven en in het buitenland, eerst op de dienst corporate affairs, later in het departement marketing en uiteindelijk als CEO. In 2009 keerde hij als vennoot van Lexeco voltijds terug naar de balie.

Youri legt zich toe op het ondernemingsrecht. Hij is gespecialiseerd in reorganisatie en insolventierecht  en  heeft een brede praktijkervaring in het vennootschapsrecht, fusies en overnames, aandeelhoudersgeschillen, bestuurdersaansprakelijkheid en contracten.

Hij heeft een bijzondere expertise inzake financieringen & zekerheden.

Youri treedt frequent op als vereffenaar van vennootschappen. Hij kan bogen op een brede internationale ervaring in commerciële onderhandelingen, sectorregulering en omgang met publieke overheden.

Ondernemers bijstaan als advocaat begint met zelf als een ondernemer te denken. Verder moet je er voluit voor gaan alsof het je eigen probleem is. En het eindigt pas als er een oplossing is. Mijn persoonlijke ervaring met de juridische wereld zowel vanuit het bedrijfsleven als vanuit de balie creëert in dit beroep de grootste meerwaarde
— Youri Steverlynck